Nu söker vi en forskningskommunikatör till landets enskilt största forskningsprogram – Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP). WASP är ett nationellt program inom vilket flera lärosäten samarbetar med ledande svensk teknikintensiv industri. Forskningen innefattar artificiell intelligens och autonoma system som verkar i samarbete med människor och som anpassar sig till sin omgivning med hjälp av sensorer, information och kunskap. Programkontoret är placerat vid Linköpings universitet.

Ditt uppdrag

Som forskningskommunikatör inom WASP arbetar du med att föra ut forskningsresultat från programmet. Forskare inom akademi och industri är primära målgrupper, men även media och intresserad allmänhet är viktiga målgrupper. Du skriver och bearbetar texter om nya forskningsrön, bevakar vetenskapliga konferenser, hanterar presskontakter och sköter omvärldsbevakning inom området. Du arbetar med hemsidan och med sociala medier. Du ingår i ett team tillsammans med en strategisk kommunikatör. Du gör även mindre insatser inom ramen för andra nationella forskningsprogram som drivs från Linköpings universitet. Arbetet kan delvis göras på distans.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har forskarutbildning inom relevant område, utbildning inom kommunikation och erfarenhet av forskningskommunikation inom universitet eller högskola. Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska är ett krav. Du är en driven skribent, är van vid att intervjua forskare och kan skriva begripligt och korrekt om komplexa ämnen. Du har erfarenhet av media och att hantera presskontakter. Du behärskar webbpublicering och arbete med sociala medier.

För fullständig information och ansökan

View all positions